Helium - Confettifeest.nl

Helium


Helium

Wij weten wel wat jij denkt. Jij denkt aan Ballonnen.. van die mooie kleurrijke ballonnen die rustig opstijgen en zich vredig met de wind mee laat varen. Maar soms denk je ook aan veel ballonnen. Heel veel ballonnen die allemaal tegelijk opstijgen alsof het een race is. Je houdt je oog op die ene rode ballon die jij hebt uitgekozen en kijkt ongeduldig naar hoe jou ballon de strijd probeert te winnen van de blauwe, groene en gele. Je ziet hoe jou rode ballon van richting veranderd en met een grote windvlaag de andere kant op gaat. De wedstrijd is verloren.. maar je bent niet getreurd. Gelukkig kan je nog wel rustig kijken naar jou rode ballon die langzaam verdwijnt achter de horizon.
Om er voor te zorgen dat jij dit waar kan maken heb je Helium nodig. En wij van Confetti hebben precies wat jij zoekt!

Heliumfeitjes

Helium is lichter dan lucht! Daarom wordt het natuurlijk ook gebruikt in ballonnen en luchtschepen. ''Maar waarom dan geen waterstof? Dat is toch veel lichter?'' Waterstof is inderdaad veel lichter dan helium alleen is het ook heel brandbaar en dit heeft in het verleden nog wel is problemen opgeleverd. Helium heeft 93% het stijgvermogen van Waterstof + Helium is duurder en kan niet vloeibaar gemaakt worden waardoor het transport ook meteen veel duurder is. Maar je weet wat ze zeggen! 'Safety above all!'

Helium wordt ook gebruikt bij het Diepzeeduiken. dit heeft er mee te maken dat zuurstof bij hogere omgevingsdruk giftig is en stikstof samen met hoge druk kan leiden tot stikstofnarcose of caissonziekte. Door een deel zuurstof en stikstof te vervangen zorgt dat ervoor dat deze effecten beperkt blijven. De helium zorgt voor een afname van de viscositeit van het ademmengsel en zorgt ervoor dat het makkelijker adembaar is bij hoge druk. Doordat de snelheid van het geluid in helium groter is is dan in lucht spreken duikers met een hoge stem.

Hoe kan ik aan dat prachtige spul komen!?

Helium is makkelijk te bestellen via de site samen met de ballonnen of kom langs bij ons in de winkel en wij zullen je verder heel graag adviseren over dit wonder product!